czwartek, 6 lutego 2020

Dzień Babci i Dziadka

W tym roku po raz pierwszy w życiu, Słodziaki wydały na cześć Dziadków uroczysty obiad.

Początek był ciężki, bo trzeba było samodzielnie posprzątać mieszkanie - w brudnym przecież gości się nie przyjmuje!



Sami wszystko przygotowali: od wymyślania posiłków, przez ustalenie listy zakupów, gotowanie i nakrycie stołu.



Na przystawkę podano słone babeczki z kruchego ciasta z nadzieniem z sałatki z kurczakiem i ananasem w sosie majonezowym.




Zupa to ich ukochana dyniówka z chipsami z boczku i prażonymi migdałami, a na danie główne, nie mniej ukochana pizza - polska (kiełbasa, kiszone ogórki, papryka, cebula, pieczarki, sos czosnkowy) i salami (pieczarki, ser żółty, mozzarella, salami, papryka, sos pomidorowy).





Dla swojej własnej przyjemności dodałam do tego tartę z cukinii z łososiem.

Deser to oczywiście Pavlova z owocami.



Podaniu każdego dania towarzyszył podkład muzyczny, wybrany przez Kaja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz